Web Content Display Web Content Display

Announcemens

Web Content Display Web Content Display

Curry up – czyli jak smakuje współpraca w zespole międzynarodowym

9 czerwca 2017 r. w Katedra Porównawczych Studiów Cywilizacji odbyły się warsztaty Curry up – czyli jak smakuje współpraca w zespole międzynarodowym, przygotowane we współpracy z trenerkami ze SIETAR Polska. Była to zmodyfikowana wersja warsztatu, który odbył się w październiku 2016 r. w ramach projektu Trener-Ekspert. W warsztacie uczestniczyli uczniowie VII liceum im. Wyspiańskiego. Zajęcia w dwóch grupach prowadziły Aleksandra Figiel, Monika Karwińska i Ewelina Skwarek oraz Małgorzata Daniel i Agnieszka Staszczyk. Celem warsztatów było zwrócenie uwagi uczestników na potrzebę rozwijania kompetencji międzykulturowych poprzez doświadczanie. Laboratorium, które zaproponowały prowadzące, umożliwiło uczniom wcielenie się w rolę członków społeczności odmiennych kulturowo. Dzięki przeżywaniu konkretnych sytuacji związanych z różnorodnością uczestnicy mieli okazję przekonać się jak ważne są: wiedza o innych kulturach, kluczowe postawy – np. otwartość, elastyczność, a także istotne w komunikacji międzykulturowej zachowania.

 

 

Published Date: 13.06.2017
Published by: Kinga Gajda